maandag 24 augustus 2015

Sada, we blijven nog even!

Gisteren schreef ik het al, het blijft slecht weer deze week, althans in ieder geval tot donderdag. Met slecht bedoel ik vooral de wind. Het is nu even rustig, maar vanmiddag begint het weer en zo blijft het. We lagen gisteren middag met "slagzij" in onze box. Het was een en al gerammel van vallen en klapperende slecht opgerolde voorzeilen. We hebben hier uiteraard drijvende steigers, die tussen palen op en neergaan met het tij. De beugels van de steigers rollen langs rubber wielen die aan de palen zitten en dat maakt in veel wind een vreselijk geluid. Is ons schip heel stil na de reparatie, liggen we wakker van piepende steigers. Dus met de fles Dreft langs de rubbers van de palen en heel voorzichtig snel met mijn vingers de Dreft uitgesmeerd en zie of liever hoor, stilte, relatief gesproken dan. Gezien de windverwachting gaan we nog maar een fles kopen, want het regent er weer af.

De Galiciers zijn ook van slag, het is hier altijd goed weer in augustus, soms een beetje regen, vaak 's nachts, maar verder heerlijk weer. Het is nu maar 17 graden, wat voor hier kennelijk te "koud" is.

Wat dingen die ons hier opvallen. Wij zijn de enige met een ipad, althans op het terras, waar internet is. Bijna niemand heeft een smartphone en als ze hem hebben kijken ze er amper op. De kwaliteit van internet is matig en langzaam.  Er is hier geen (merkbare) stress. Om 12.00 uur drinken behoorlijk wat mensen, ook vrouwen een glaasje bier. We hebben Buckler gespot! Youp is hier kennelijk niet geweest.

Spanjaarden zijn klein en roken veel. Er staan sigarettenautomaten in het café. De benzine is hier veel goedkoper dan in NL. Niemand loopt hier met een flesje water, terwijl het hier veel warmer is dan bij ons. Geen politieagenten, vuilnismannen etc die in een korte broek lopen. Men is hier klassiek en verzorgd gekleed. Kinderen ook. Kleine meisjes in jurkjes, jongetjes in lange korte broekjes met een buttondown overhempje. Zeer verfrissend. Er is geen herrie op straat, er wordt zachtjes gesproken op het terras enz. niet of amper getoeterd. Als we mensen hard horen praten op een terras of in de supermarkt, ja dan zijn het Nederlanders.

Saskia weet inmiddels natuurlijk, waar we de lekkerste palmera kunnen kopen, alsook de croissants. Er zijn hier zeker 10 bakkers binnen een straal van 500 meter. We treffen hier ook nog van die heerlijke, in onze ogen, ouderwetse winkeltjes aan. Met garen en band, hoeden en petten, nee geen damescorsetten en meer van dat soort zaakjes. De etalages zijn ook geweldig ouderwets. Leuk om te bekijken.

Hieronder wat foto's van het schip binnen in "gedemonteerde" toestand.


Hier stond de bank en de boiler en de watertank. Bakboord.




De boiler gedemonteerd.






De watertank in de kuip!!!
De loshangende spanschroef, waar normaal gesproken de verstaging aan vast zit!


We hebben nog wat kleine dingetjes aan het schip laten doen en wachten nu in lijdzaamheid het kalmeren van de wind af. Gelukkig kunnen we steeds gebruik maken van de auto van de werf, dus we maken er het beste van en bezoeken de omgeving aan de hand van tips van onze nieuwe vrienden van de werf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten